Перейти до основного вмісту

5 порад як правильно вибрати валізу





При виборі валізи важливо враховувати кілька ключових моментів, щоб уникнути помилок та забезпечити комфортну подорож. У цій статті ми розглянемо основні аспекти валізи, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

Визначте розмір

Валізи бувають різних розмірів - від 40 до 80 см заввишки. Вибираючи валізу, врахуйте, для кого вона призначена: тільки для вас, для двох, для всієї родини або для шопінгу на поїздках. Також зважте на обмеження розмірів ручної поклажі авіакомпаній, щоб уникнути проблем при перельоті. Обов'язково перевірте цей параметр на сайті авіакомпанії або за допомогою рамки-калібратора.

Тканинна або пластикова валіза

При виборі матеріалу валізи вивчіть плюси та мінуси тканинних та пластикових моделей.

Пластикова валіза легша за тканинну. Наприклад, у розмірі L валіза з текстилю важитиме більше 4х кг, тоді як пластикова валіза такого ж розміру близько 3х кг.

Пластикові валізи більш міцні. У них зручно та безпечно перевозити ноутбуки, техніку, а також скло.

На відміну від текстильних валіз, моделі з пластику не втрачають своєї форми при великому завантаженні. Крім того, пластикову поверхню простіше очищати від забруднень.

Текстильні валізи також мають переваги. Ці моделі зазвичай дешевші від пластикових аналогів.

Тканинні валізи мають зовнішні кишені, в яких зручно тримати посадкові талони та інші дрібниці. Саме текстильні найчастіше мають у конструкції розширювальну блискавку для збільшення об'єму.

Про колеса

Валізи на чотирьох колесах зручніші у використанні. Такі валізи можна переміщати у вертикальному положенні, задіявши всі чотири опорні колеса. У той час як валізи на двох колесах можуть створити деякі незручності, оскільки більша частина ваги валізи при переміщенні буде припадати на руку, а не на колеса.

Колеса можуть бути одинарними або подвійними. Подвійні стійкіші. Також зручнішими вважаються валізи-спінери, колеса яких обертаються на 360 градусів. Така конструкція дає валізі гарну маневреність.

Як перевірити блискавку

Блискавка - один із найважливіших елементів валізи, від якої залежить збереження всього вмісту. Перед покупкою валізи слід оглянути блискавку на наявність нерівних чи поламаних зубців. Кілька разів швидко закрийте та відкрийте блискавку, оцініть чи не заїдає вона.

Антивандальна блискавка на валізах - це унікальна блискавка з двома рядами зубців з кожного боку, розташованими один над одним.

За рахунок двох рядів ланок із загорнутими всередину зубчиками, що з'єднуються бігунком, зламати таку блискавку стає неможливо. Даний механізм запобігає розтину валізи гострими предметами, а також мінімізує ризик механічних пошкоджень.

Більшість валіз зараз оснащені спеціальним замком для ключа TSA, яким користуються служби огляду багажу в аеропорту. При необхідності вони зможуть розкрити вашу валізу не пошкоджуючи блискавку і валізу. У разі відсутності такого замку офіцери безпеки просто зламають блискавку.

Як вибрати колір валізи

Довгий час одним з квітів валізи, що найбільше продаються, був чорний. Трохи пізніше прийшло розуміння, що знайти на багажній стрічці серед однакових чорних валіз свій практично нереально. Сьогодні виробники виробляють тисячі різних дизайнів. Тепер купуючи валізу червоного кольору можна спокійно відрізнити її від інших червоних валіз за специфічною напівкруглою формою, незвичайними опуклостями у вигляді кіл або за ексклюзивним дизайном спеціального чохла.

Вибираючи нову валізу, зверніть увагу на ці ключові моменти, щоб зробити правильний вибір та забезпечити комфортну подорож.

Коментарі