Перейти до основного вмісту

Як зберігати валізи у квартирі: основні правила та поради

 

zberigannya-valizy

У кожного напевно є хоча б одна валіза, а у затятих мандрівників та великої родини їх може бути одразу кілька. У такому разі виникає проблема, де їх зберігати, адже місця вони займають чимало. Розкажемо про кілька способів розташування валіз у квартирі.

Під ліжком

Під ліжко, яке оснащене підйомним механізмом, можна помістити не лише постільну білизну, а й сезонні речі, а також валізи. До речі, невеликі валізи можуть легко поміститися під звичайне ліжко на ніжках, а ось габаритні моделі, швидше за все, не увійдуть у вузький простір між підлогою і дном.

Під диваном

За аналогією з ліжком, валізи можна зручно скласти під високий диван або прямо в нього, якщо дозволяє його розмір. Спосіб, можливо, не найзручніший - валізи покриватимуться пилом під диваном. Однак, якщо простору небагато, доводиться йти на деякі компроміси.

У коморці

Якщо в будинку є місце для організації власної вбиральні, це чудово! Валіза вдало можна розмістити там. Як саме це зробити залежить від ваших побажань. Якщо зараз вбиральня тільки на стадії проектування, можна передбачити спеціальні полиці, що підходять під розмір і кількість тих валіз, що у вас є, наприклад, у верхній або нижній частині шаф. Ну а якщо ні, можна просто поставити на підлогу, можливо, в кут. Головне, щоби речі не заважали вільному проходу.

До речі, щоб заощадити місце в шафі, вбиральні або під ліжком, можна скласти валізи один в одного: маленький у великій. Так простір буде успішно оптимізовано.

У шафі на балконі

Цю ідею можна реалізувати навіть після того, як ремонт уже зроблено — можна замовити або купити спеціальні стелажі або закриті системи зберігання (другі, як правило, краще, оскільки допомагають сховати вміст). Зберігати валізи найкраще на утепленому балконі: щоб тканина не відволожилася, якщо вони виготовлені з текстилю, або щоб матеріал не тріснув від перепаду температур, якщо із пластику (хоча якісні валізи легко його витримують).

У шафі у передпокої

Найбільш практичне рішення для зберігання в передпокої - досить містка шафа. Нерідко він стає не лише місцем для одягу та взуття, а й своєрідною коморою — у ньому ж можна зробити чи замовити полиці і для валіз. Маленькі валізки, які використовують зазвичай для ручної поклажі, можна розмістити на верхніх полицях, а габаритні L-ки вдасться поставити прямо на дно шафи у відсік, куди ви зазвичай вішаєте пальто та куртки.

У кімнаті

Такий варіант підійде не для всіх, але сподобається креативникам. Якщо ваші валізи виглядають красиво, можна використовувати їх досить нестандартно - навіть замість тумбочки! Таке рішення може бути як незмінним, так і тимчасовим. Звичайно, для класичного стилю такий варіант не підійде, але якщо ваша кімната оформлена в стилі лофт, його можна спробувати.

Коментарі