Перейти до основного вмісту

5 ознак того, що валізу час міняти



Улюблений багаж, де знайома кожна блискавка та кожен кут кишені. Скільки він вам прослужив – рік чи десять? Потерті кути, плями на текстильному покритті, замість бігунка скріпка. Може бути, вашу валізу давно пора замінити? Часто буває, що річ чи предмет давно вже втратили вигляд, але ми так до них звикли, що цього не помічаємо. Давайте сьогодні дістанемо свої валізи та пройдемося по списку. Ось чек-лист ознак, які підкажуть, що ваш багаж настав час міняти.

5 ознак того, що валізу час міняти




Ручка відмовляється працювати

Телескопічна та накладна ручки – найслабше місце багажу. Найчастіше поломка починається саме у цих місцях, а все через перевантаження. Адже ми навіть не цікавимося, скільки кілограм здатний витримати багаж, а забиваємо його вщент. Ознака того, що валізу настав час міняти — ручка, яка працює через раз. Телескопічна часто відмовляється висуватися, а накладна ось-ось вилетить. Звичайно, можна замінити ручку в майстерні, і багаж послужить. Але якщо оновити накладну буде не так проблематично, то за висувну доведеться заплатити у кілька разів дорожче.


Колеса працюють через раз

Колеса – друге хворе місце валіз. Все навантаження припадає саме на них. Крім того, удари валіз один об одного в аеропорту, нахил валізи при пересуванні позначаються не найкращим чином. Ви знали, що чотириколісну валізу не рекомендується нахиляти та возити на двох? Крім того, пластикові колеса, на відміну від гумових, не захищені додатковим шаром та ламаються швидше. Перша ознака того, що настав час міняти валізу - колеса стали більш галасливі, пластик або гума стерлися.


Блискавка розходиться

Навіть якщо блискавка розходиться через раз — валізу час міняти. Спочатку може здатися, що багаж не витримав завантаження і досить забрати зайве. Але коли вміст посипатиметься з валізи під час поїздки, буде не до жартів. Якщо зі зламаною ручкою або колесом ще можна дістатися пункту призначення, то з розкритим багажем доведеться складніше. Чи варто ризикувати, коли на кону збереження всіх речей та комфорт у подорожі? Краще поміняти валізу, як тільки з'явилися перші ознаки несправності блискавки.


Плями або потертості на валізі

Сліди від кави, залишки клею від стікера в аеропорту — з роками текстильна валіза набуває багато плям. І якщо одне маленьке може бути непомітним, то дещо вже кидаються у вічі. Крім того, текстильна валіза просочується пилом і в цілому змінює колір. Що стосується пластикового багажу, то на ньому з'являються сколи та подряпини. Що ж це, звичайно, не впливає на працездатність багажу, проте зовнішній вигляд псує. Безперечно, валізу варто замінити, якщо її звичний колір змінився, з'явилися плями і потертості.


Валіза не за розміром

Як це не за розміром, ви що не бачили, що купували чи виросли із валізи? Звичайно, ні! Доросла людина може і не виросла, а ось її родина можлива. Все просто, якщо раніше ви подорожували на самоті і багажу S розміру було достатньо, то для сім'ї його буде мало. Ще один варіант – змінилася мета поїздки. Для відряджень цілком підійде маленька валіза, а ось для тривалої подорожі навряд чи. Багаж настав час змінювати або купувати новий, якщо необхідні речі в нього не поміщаються.

Коментарі